Blog

3-Maandelijks bezoekersrapport Kamping Kat

Wettelijke verplichting

De wetgeving voorziet in een wettelijke verplichting dat uitbaters van een kattenpension een 3-maandelijkse controle laten uitvoeren van het pension en de aanwezige gasten door hun contractdierenarts.

Dit is slechts 1 van de verplichtingen waar een pension zich aan moet houden. De frequentie hiervan is afhankelijk van welk type pension en de maximum hoeveel aan opvangplaatsen. Kamping Kat heeft 6 hokken waarmee we maximaal aan 8 katten opvang kunnen bieden, hierdoor zal de dierenarts éénmaal per trimester op controle komen.

Art. 6. § 1. De beheerder sluit een contract af met een erkende dierenarts waarin deze wordt belast met de regelmatige controle op het welzijn, de gezondheidstoestand, de verzorging en de huisvesting van de dieren evenals met de noodzakelijke vaccinaties. Het model van contract is in bijlage V opgenomen.
De verantwoordelijke ontbiedt de contractdierenarts voor de controlebezoeken waarvan de minimumfrequentie als volgt is vastgesteld :

3° in dierenpensions :
– één bezoek per trimester tot 20 plaatsen voor honden of katten;

Wat houdt zo’n controlebezoek in?

Die dierenarts verifieert op een objectieve manier een aantal cruciale elementen, die een indicatie zijn van de kwaliteit van een pension.

  • Toestand van de dieren op vlak van : welzijn, gezondheid, verzorging, huisvesting…
  • Hygiënische toestand
  • Vaccinatiebeleid
  • Verdere aanbevelingen

Eerste bezoekersrapport

Inzake de kwaliteitsgarantie van onze diensten willen we hierover transparant communiceren met onze gasten en ons eerste  bezoekersrapport publiceren voor inzage.

Hieronder kan u het rapport in pdf-formaat downloaden:

Bezoekersrapport ANIMO augustus 2018

Kamping Kat heeft een samenwerkingsovereenkomst met dierenartsenpraktijk ANIMO, waarbij behandelend dierenarts Karen Schiepers op 09/08/2018 op controlebezoek is geweest.

Conclusie uit het bezoekersrapport

Uit het bezoekersrapport kunnen we vaststellen dat we extra aandacht moeten besteden aan de verplichte vaccinaties van onze gasten. Er waren slechts enkele katten die voor alle 3 de verplichte vaccinaties inorde waren, we lijsten ze hieronder nog even op:

  • Rhinotracheitis
  • Panleucopenie
  • Leucose

Het is voornamelijk de vaccinatie tegen Leucose die veel mensen en dierenartsen over het hoofd zien. U moet als eigenaar uitdrukkelijk vermelden dat uw kat tijdens uw vakantie in aanraking kan komen met andere katten tijdens zijn of haar verblijf in een pension.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *