Adoptie

Wilt u een kat adopteren?

Sinds 1975 zorgt Het Blauwe Kruis Brugge vzw als onafhankelijke vereniging voor de opvang van verloren gelopen, afgestane en verwaarloosde kleine huisdieren uit Brugge en zijn deelgemeenten. In de eerste plaats proberen zij ze terug te bezorgen aan hun rechtmatige eigenaar of om ze een nieuwe thuis te geven.

Doelstelling: Het welzijn van honden en katten, het is een vzw waardoor hun doelen maatschappelijk en moreel zijn. 

Hun ploeg staat in voor de verzorging en vertroeteling van de dieren door dagelijks alle hokken te ontsmetten en te reinigen. Veel wandelaars laten de honden dagelijks uit in de omgeving van het asiel.

Veel gestelde vragen

Geef een adoptiekatje een thuis

Indien je om een bepaalde reden uw dier niet meer kan houden en er afstand van wilt doen, kan je steeds terecht in ons dierenopvangcentrum. Het is vereist dat u in het bezit van de nodige documenten en een verplichte bijdrage stort. Door het opmaken van een gedragsfiche kan er een nieuwe thuis gevonden worden.
Ingeval je bij ons een dier wilt adopteren, kom je best eens langs in ons dierenopvangcentrum. Bij het aanmelden vermeld je waar je naar op zoek bent. De adopteerbare poezen kunt u bekijken in de twee kattenpaleizen; voor de honden zal je uitgenodigd worden tot een bezoek aan de hokjes en looprennen. Na het betalen van een adoptiegift, mag u het dier meenemen.
Tijdens de openingsuren kan je het asiel contacteren op het nummer 050/32 09 66. Buiten de openingsuren, dient u de lokale politie hiervan te verwittigen , deze zal dan contact opnemen met de permanentie dienst van het opvangcentrum  met de vraag om het dier op te halen.
Bij een verloren gelopen dier: Probeer dan zo veel mogelijk informatie te geven want bij onvoldoende gegevens is het moeilijk om het dier te identificeren en terug bezorgen aan zijn baasje.
Melding dier verloren: asiel.krinkel4@blauwekruis-brugge.be
Jouw medewerking is van harte welkom om het dierenwelzijn te bevorderen. Op ontelbare manieren: een hondje uitlaten, lid worden of ons gewoon even contacteren. Of kom eens langs tijdens onze bezoekuren. Alvast bedankt, dierenvriend!
Ontdek welke katten er op vandaag in het asiel zitten door de website van het asiel te raadplegen: blauwe kruis

PoesPoes

Lola

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.