Blog

Hoe leer ik mijn kat een krabpaal gebruiken?

Gebruikt jouw kat geen krabpaal maar je meubels?

Er zijn verschillende manieren mogelijk om je kat een krabpaal te laten gebruiken. Hieronder geven we je enkele tips mee. 

1. Eerst en vooral kan je proberen om de krabpaal op een strategische plek te plaatsen waar je kat graag met haar nagels aan andere voorwerpen begint te krabben. Het is bij veel gezinnen een vaak voorkomende situatie waarbij de stoelen en zetels van katteneigenaars lijden onder de aanwezigheid van een kat in huis, ze zitten al heel snel vol met gaten en scheuren. Als je jezelf hierin herkent kan je proberen om de krabpaal naast je zetel te zetten of de oppervlakten die jouw kat specifiek aanvalt te beschermen. 

2. Als je beslist om een krabpaal te kopen, is het belangrijk om één te kiezen die afgesteld is op de grootte van jouw kat. Katten gaan namelijk altijd vanuit een bepaalde hoek hun klauwen uitsteken om te krabben, waarbij deze hoek is afhankelijk van hun lichaamslengte. Onze geliefde huisdieren zijn heel flexibel waardoor ze hun klauwen kunnen zetten in verticale, horizontale of zelfs voorwerpen onder een bepaalde hellingsgraad. Het is altijd leuk dat je je kat enige afwisseling aanbiedt door in je huis verschillende krabmogelijkheden te voorzien.

3.Wanneer je meerdere katten in huis hebt, bestaat de kans dat ze weigeren om de krabpaal te gebruiken omdat de geur van hun broer of zus er rond hangt. Het is daarom aangewezen om net zoals bij katten- en voederbakken ook een krabpaal te voorzien voor elke kat apart.

Zelf een krabpaal bouwen

Leer en kopieer van bestaande producten op de markt. 

Als je zelf handig bent, kan je met verscheidene materialen zelf een krabpaal of een ander voorwerp bouwen dat speciaal ontworpen is voor jouw kat. Bijvoorbeeld met de volgende materialen: tapijt, touwen, karton, boomschors… Elke kat heeft zijn eigen voorkeur, aan jouw om te achterhalen dewelke.

De gemakkelijkste en waarschijnlijk ook de goedkoopste methode is om een afgezaagde boomstam in huis te zetten. Een boomstam is een geliefde krabpaal bij buitenkatten, het kan echter wel veel opkuiswerk met zich meebrengen doordat ze de schors van de boom afkrabben. Vergeet niet dat de boomstam nog levende insecten kan bevatten. 

 

Het succes van elke krabpaal is door ervoor te zorgen dat het stevig en stabiel is, dit kan je verbeteren door het te bevestigen aan de grond of aan de muur. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *