Blog

KATTENHOTEL BRUGGE

Vertrek je op vakantie?

Vakantiedagen bestaan er om te gebruiken, dit geeft je de mogelijkheid om een stukje van de wereld te ontdekken en jezelf rust te geven van je dagelijkse leven. Als je je geliefde kat niet kan meenemen, wie gaat zich dan ontfermen over je kat terwijl je op verplaatsing of zelfs in het buitenland verblijft? Lees onze tips voor mensen die op vakantie willen en een kat als huisdier hebben. Kamping Kat, Kattenhotel Brugge is natuurlijk de optie om zonder zorgen op vakantie te kunnen vertrekken.

Tijdens de vakantieperiodes laten veel mensen hun kat zonder toezicht achter voor enkele dagen of zelfs langer. Het dilemma is er iedere keer opnieuw, hoe kunnen we het best voor onze kat zorgen tijdens onze afwezigheid? Het is uitzonderlijk dat katten hun baasjes vergezellen tijdens hun reizen. De meesten blijven thuis alleen achter of worden naar een kattenhotel of kattenpension gebracht. Velen verwachten dat hun kat ” zich wel alleen kan redden”, dat hij of zij wel voldoende eten en water zal hebben. We leggen je uit hoe je je kat op de juiste manier de nodige zorgen kan geven in jouw afwezigheid.

Wat is het beste voor je kat?

Deze vraag moet je jezelf stellen om juist te kunnen handelen. Het is in geen enkel geval een optie om je kat zonder toezicht achter te laten.

In de perfecte wereld, worden de katten thuis verzorgd in hun vertrouwde omgeving. Katten voelen zich zonder twijfel veel beter wanneer ze hun omgeving kennen, het zijn namelijk heel territoriale dieren. Ze hebben hun eigen gewoontes, favoriete plaatsen en vensterbakken om naar buiten te kijken. Ze herkennen de geuren en geluiden en hebben hun eetroutines. Hoewel thuiszorg de perfecte oplossing is, budgettair is het voor velen niet haalbaar. Het beste alternatief is om je kat naar een proper verzorgd hotel of pension te brengen waar de uitbaters er de nodige zorgen voor kunnen geven.

We herhalen het nog eens dat je kat alleen thuis achterlaten nooit een optie is. Bij voorkeur krijgen ze tweemaal per dag de nodige aandacht en verzorging, er kunnen namelijk altijd onvoorziene omstandigheden zijn zoals natuurrampen of medische problemen. Katten hebben nood aan vers drinkwater, voeding en hun kattenbak moet dagelijks ververst worden. Een veel voorkomend fenomeen is dat katten verlatingsangst ontwikkelen wanneer hun baasjes weg zijn.

Hier geven enkele tips om de vakantieperiode door te komen:

Thuisverzorging

  1. Laat het budget je toe, kies dan voor thuisverzorging. Laat desnoods een vriend kostenloos bij jou thuis inwonen wanneer jij de wereld gaat ontdekken. Een mogelijk alternatief voor fulltime thuisverzorging is om een gebuur, familie/vrienden op geregelde tijdstippen te laten langskomen voor de nodige verzorging te geven. Veel mensen willen hun kennissen hiermee niet belasten wat begrijpbaar is.
  2. Laat een blad achter waarop je alle details en contactgegevens op vermeld alsook de nodige instructies die een hulp kunnen zijn voor de verzorger. Maak een melding van de verschillende specifieke gedragselementen die jouw kat kan vertonen, is hij of zij een sociale kat, heel op zichzelf, agressief….
  3. Laat iets typerends van jezelf achter. Vooraleer je op vakantie vertrekt, laat enkele gebruikte handdoeken of kledingstukken achter waarin ze jouw geur kunnen herkennen. Dit zal hen helpen om te voorkomen dat ze zich achtergelaten voelen.
  4. Zorg ervoor dat je kat niets tekort komt, voorzie voldoende speelgoed voor in jouw afwezigheid. Klimpalen naast ramen zorgen voor uren speelplezier.
  5. Geef jezelf een stressloze vakantie door een dagelijkse update te vragen van je thuisverzorger.

Een kattenhotel of dierenpension

  1. Kies je hotel of pension zorgvuldig uit. Sommigen zijn heel goed, anderen zijn onverzorgde koten waar je nooit je kat mag achterlaten. Vertrouw op je eigen gevoel die je hebt bij de uitbaters, je eerste indruk is vaak de juiste. Er mogen geen luide geluiden zijn of honden in de buurt. Onthou dat de zintuigen van katten veel gevoeliger zijn dan die van mensen. Lawaai en straffe geuren kunnen hun onnodige stress doen krijgen.
  2. De hokken moeten voldoende groot zijn en uitgerust met planken waarop ze kunnen zitten en liggen om te genieten van een uitzicht, een plekje om te schuilen en nog steeds voldoende plaats voor een persoonlijke kattenbak en speelgoed.
  3. Ga een gesprek aan met de uitbaters zodat je kan vertrekken met een goed gevoel. Zijn het dierenvrienden of mensen die enkel uit zijn op geldgewin. Hebben ze de nodige contacten met een dierenarts?
  4. Zorg ervoor dat het kattenhotel een tweede thuis kan zijn. Geef de uitbaters alle uitleg over de persoonlijkheid van jouw kat en hun eigen kussen, dekentje of speelgoed.

Zelf zouden we natuurlijk met alle plezier jouw kat ontvangen bij Kamping Kat, kattenhotel Brugge. Als kattenhotel Brugge, zijn wij één van de enigen die als echte dierenvrienden de juiste zorgen kunnen geven aan uw kat. We zijn een kleinschalig familiehotel die met liefde een extra gast verwelkomen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *