Blog

Kattenurine schoonmaken

Je kat plast niet in de kattenbak.

Elke eigenaar van een huisdier wordt dagelijks geconfronteerd met de vuiligheid die gepaard gaat met het hebben van een huisdier. Het is niet altijd evident om achteraf op een correctie manier vlekken of urine te verwijderen.

Zelfs een kleine hoeveelheid kattenurine kan een sterke geur afgeven en toch moeilijk te vinden zijn. Niet alleen dien je het optisch schoon te maken, de geur moet volledig verdwenen zijn. Als de urine niet 100% verwijdert is, bestaat de kans dat jouw kat de volgende keer gewoon nog eens gaat plassen op dezelfde plek.

Je kan al snel ruiken als je kat in huis geplast heeft. Volg ons schema en voorkom dat het nog eens gebeurt:

  1.  Probeer de plek te vinden, door je reukzin zijn werk te laten doen. Het zijn vaak de meest voor de hand liggende plaatsen.
  2. Gebruik een absorberende papieren doek om de urine te laten inwerken en gemakkelijk in de vuilbak te kunnen gooien.
  3. Verwijder daarna alle restanten en geuren door de locatie te kuisen met een reinigingsproduct die enzymen bevat. Deze producten kan je in elke dierenspeciaalzaak vinden. Deze enzymen gaan de bacteriën aanvallen die de geur veroorzaken. Als alternatief kan je ook nog altijd verdunde azijn gebruiken.

Een misdadiger keert altijd terug naar de plaatse van de misdaad. Deze zegswijze geldt ook voor katten die naast hun kattenbak plassen. Eens de plek gereinigd is en de geur verdwenen is, moet je ervoor zorgen dat jouw kat niet meer kan terugkeren naar diezelfde plaats.

Enkele tips die je kunnen helpen:

– Scherm de locatie af door ze te blokkeren: bijvoorbeeld het sluiten van deuren, zet een kast op die plaats…

– Plaats haar drink- en voederbak naast de plaats waar ze geplast heeft. Katten vinden het absoluut niet aangenaam om te eten of drinken naast hun kattenbak.

– Als de bovenstaande tips niet geholpen hebben, dien je de oorzaak van het wildplassen te vinden. Is de huidige locatie van de kattenbak goed bereikbaar? Is jouw kat niet allergisch voor de geparfumeerde kattenbakvulling?

Wildplassen is vaak ook een indicatie van een ernstiger medisch probleem, het kan een teken zijn van stress of ziekte. Raadpleeg tijdig jouw dierenarts.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *