Blog

Kosten kattenpension

Katten zijn geen echte voorstanders van reizen, de eigenaars gaan daarom vaak hun kat naar een speciaal ingericht hotel brengen om met een gerust hart van hun vakantie te kunnen genieten. Hierbij is het handig om op voorhand te weten wat de kosten van een kattenpension zijn. We geven jullie enkele opties afhankelijk van jullie budget.

Je zou denken dat katten leuk gezelschap zijn tijdens een vakantiereis door hun klein formaat in vergelijking met een hond, hierin moeten we je ontgoochelen dat katten geen liefhebber zijn om hun territorium te verlaten. Katten zijn namelijk gewoontedieren en appreciëren het niet als je hun levensritme verstoord. Gelukkig bestaan er alternatieven om uw kat toch de nodige zorgen te geven wanneer u weg bent van huis. Deze mogelijkheden zullen toch enige routine behouden van hun normale leven. De belangrijkste vraag van elk baasje is natuurlijk : hoeveel kost een kattenhotel of hoeveel kost een kattenpension? In dit artikel bekijken we de kosten van een opvang voor katten.

MOGELIJKHEID #1: KENNEL OF KATTENPENSION/ KATTENKENNEL

Een kennel verzorgt opvang voor zowel honden als katten, terwijl een kattenpension exclusief een verblijf is voor katten. Dit zijn twee van de meest gebruikelijke mogelijkheden als je opvang zoekt. Een kennel of een kattenpension verlenen meestal de basis dienstverlening: maaltijden, vers water, een slaapplaats, een kattenbak en hygiënische hokken.

Kostprijs kattenpension: De kosten zijn afhankelijk van jouw geografische locatie ( in sommige steden ligt de prijs gevoelig hoger). De prijzen variëren van 8€ tot 14€ per nacht, waarbij kortingen zijn voor meerdere poezen of langere verblijven.

MOGELIJKHEID #2: KATTENHOTEL

Er is niet mis met een beetje decadentie af en toe, je favoriete kat verdient dit. Als je op zoek bent naar een meer luxueuzere manier van opvang, is een kattenhotel het overwegen waard. Kattenhotels zijn prima verzorgde ruimtes die gespecialiseerd zijn in bijzondere zorgen en accommodaties. In een kattenhotel vind je king sized bedden, grote speelruimtes, televisies, vensterbanken, aquariums en meer.

Kostprijs kattenhotel: Net zoals een kennel, is de kostprijs afhankelijk van jouw geografische locatie. Veel kattenhotels bieden ook de mogelijkheid aan van gedeelde ruimtes of individuele kamers, deze kosten vanzelfsprekend meer. Een startprijs voor deze verblijven zijn rond de 35€ per nacht, maar verwacht gerust supplementen.

MOGELIJKHEID #3: KATTENOPPAS/ OPPAS KAT

Als uw kat echt verwend is en geen veranderingen verdraagt in haar dagelijks ritme, dan is een oppas voor je kat de beste optie. Je kat kan zich blijven nestelen in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving, de oppas zal verschillende malen per dag langskomen om te voederen, te spelen en de kattenbak uit te kuisen. De meeste oppassers bieden ook de mogelijkheid om te overnachten in uw huis, waarbij ze extra huishoudelijke taken op zich nemen.

Kostprijs oppas kat: De kostprijs zal afhangen van de ervaring van de persoon die je gevonden hebt. Zij vragen van 12€ tot 35€ per dag om dagelijks bij u thuis langs te komen. Overnachtingen zullen gevoelig meer kosten.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *