Blog

VAKANTIEOPVANG KAT

Voor je het weet is de zomerperiode al in aantocht, een tijd waar families en vrienden samenkomen om een maaltijd te delen en te genieten van elkaars gezelschap. Dit gaat vaak gepaard met een tijdelijk verblijf in het buitenland. Als je op reis gaat moet je je afvragen waar je kat in tussentijd gaat verblijven.

In zeldzame gevallen nemen de baasjes hun kat mee, dit is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Meestal blijft de kat simpelweg thuis of gaat hij of zij naar een kattenhotel of kattenpension. Ondanks de vele mogelijkheden, laten eigenaars hun kat vaak alleen achter zonder verdere zorgen. Vaak denkt men dat indien er voldoende voeding en water is , huiskatten uitstekend voor zichzelf kunnen zorgen.

Opvang poezen – wat is het beste voor de kat ?

In de perfecte wereld, worden de katten verzorgd in hun eigen omgeving wanneer hun baasjes op reis zijn of het huis uit zijn voor hun werk. Katten zijn heel territoriale dieren en hebben bepaalde dagelijkse routines ontwikkeld waar ze niet graag van afwijken: favoriete slaapplaatsjes, vensterbanken om op te zitten, leuk speelgoed… Ze zijn gewoon aan bekende geuren, geluiden en hun gewone maaltijden op een bepaald tijdstip. Toch is opvang thuis niet altijd mogelijk. De volgende optie is om de kat te laten opvangen in een kattenverblijf of kattenkennel. In de juiste kattenopvang mag je vertrouwen hebben dat uw kat de juiste zorgen krijgt.

Uw kat helemaal alleen thuis laten zonder bijkomende zorgen of kattenoppas is nooit een optie. Ze hebben iemand nodig die hen elke dag de nodige aandacht geeft, het ideale is 2 maal per dag. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren, ongevallen in de omgeving of medische problemen. Katten hebben vers water nodig, voedsel en hun kattenbak moet minstens elke dag éénmaal schoongemaakt worden. Zonder aandacht ontwikkelen katten stress en ontstaan verlatingsangsten.

Hier volgen enkele tips om het je kat gemakkelijker te maken in jouw afwezigheid.

Tijdelijke opvang katten – thuis

Indien mogelijk, probeer dan huiszorg te regelen voor uw kat. De perfecte oplossing bestaat erin om een oppas te zoeken of een vriend die een evengrote kattenliefhebber is. Het is gemakkelijker om vrienden te vertrouwen in uw huis dan een vreemde oppas. Een bezoekje 2 maal daags is niet overdreven. De oppas kan je kat voeden en de nodige aandacht geven, tevens observeert hij of zij dan of er veranderingen zijn in je kat’s gedrag.

Wees voorbereid! Vooraleer je op reis vertrekt, loont het om enkele handige tips op te schrijven of te vertellen aan de kattenoppas. Naast details over het verversen van de kattenbak en favoriete eten, kan je je kat nog plezieren door het leukere speelgoed klaar te leggen. Zorg ervoor dat je oppas je altijd kan bereiken op een telefoonnummer, in geval van noodgevallen.

Laat iets van jezelf achter. Je kat zal het appreciëren als je enkele voorwerpen met uw lichaamsgeur zal achterlaten op een open bed, een handdoek of een gebruikt hemd… Ben je slechts weg voor 3 dagen, verpak de voorwerpen in 3 aparte tassen. Vraag de oppas om elke dag 1 tas op de favoriete verstopplaats van de te leggen.

Bel je kat. Katten zijn geen honden maar ze herkennen toch de stemmen van hun baasjes.

Maak het ludiek. Zorg ervoor dat uw kat voldoende speelgoed heeft om zich mee bezig te houden. Krabpalen naast vensterbanken, ping pong ballen en zachte speeltjes zijn een must.

Stel jezelf gerust. Berichtjes, mails of telefoongesprekken met de oppas kunnen je helpen om er zeker van te zijn dat alles goed gaat met je kat.

Kattenboerderij

Kies een katten vakantieopvang met uitgebreide zorgen. Sommigen zijn heel goed – anderen niet zo goed. Gebruik je eigen zintuigen en mening om te bepalen of je bepaalde instellingen vertrouwd. Een goed verblijf is proper, ruikt fris en is in een stille omgeving. Je mag geen luide geluide horen of een hond in de buurt. Onthou dat katten veel gevoeliger zijn voor prikkels dan mensen.

Your cats need spacious quarters. Condos should be large enough to include shelves the cats can climb up to, places to hide, and room for toys and a bed. The placement of the feeding stations is important — the condos need to be big enough so that they are not placed next to the litter boxes.

Leer het personeel kennen. Er moet genoeg personeel zijn om interactie met de dieren te kunnen verzorgen, op zijn minst 2 maal per dag. Er moet tevens een dierenarts beschikbaar zijn in de onmiddellijke buurt.

Hoe zwaar het ook kan zijn om je geliefde kat achter te laten, vertrouw erop dat de nodige zorg aanwezig zal zijn in het dierenhotel.  Mensen die dierenopvang verzorgen hebben voldoende ervaring om alles vlot te laten verlopen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *