Blog

Verveling bij katten

Hoe ga je om met de verveling van je katten.

Van zodra het zomer is of het worden hoge temperaturen, dan zijn de meesten onder ons graag in de buitenlucht bezig om te genieten van de zon. Hierdoor zal je kat vaak alleen thuis blijven of toch vaker dan in de koudere maanden. Katten zijn fantastisch gezelschap net doordat ze zo onafhankelijk zijn, ze vinden het fijn om eens alleen thuis te zijn.

Net zoals iedereen, gaan ze zich naar verloop van tijd ook vervelen als ze geen enkele stimulans of aandacht krijgen van derden. Een kat die zich verveelt kan een onhandelbare kat worden, het gedrag kan snel veranderen in angstig of agressief gedrag naar hun baasje.

Hou je kat bezig met de onderstaande tips:

Klimmen dat doen ze graag

Plankjes op verschillende hoogtes, daar springen ze graag op. Ze klimmen graag zo hoog mogelijk om een breed zicht te hebben op hun omgeving. Een plaatsje aan het raam geeft hen een uitstekende locatie om van de buitenwereld te genieten en toch het voordeel te hebben van de bescherming van binnen te zijn. Katten voelen zich veiliger als ze hoog zitten of liggen.

Speelgoed brengt vreugde

Er bestaan ondertussen al voldoende speelgoed voor katten, dat je kan kiezen uit veel verscheidene dingen. Het beste speelgoed is vaak het goedkoopste en maak je ook zelf: een leeg rolletje toiletpapier. Probeer om iets vast te binden aan je zelf met een touwtje en rond te lopen waardoor je kat het achterna jaagt.

Speel verstoppertje

Katten zijn verzot op allerlei soorten dozen, van zodra je iets nieuws koopt dan moet je uiteraard de doos bewaren. Maak gaten in de doos en laat je kat er zijn vrije wil mee doen. Je kan hier creatief mee omgaan en er een tunnel van maken waar je kat zich kan in verstoppen.

Zorg voor krabmateriaal

Een krabpaal is geen overbodige luxe voor je kat, deze kan je voor een relatief goedkope prijs in een lokale winkel vinden. Katten moeten van nature uit hun nagels scherp maken door te krabben.

Laat hen hun jachtinstinct gebruiken

Verwen je kat met voldoende lekkere snoepjes en voeding. Om het leuk te maken voor je kat, kan je proberen om ze te verstoppen in je huis of meng ze door hun droge voeding. Op dezelfde manier kan je hun speeltjes verbergen.

Je kat heeft training nodig

We geloven dat enkel honden getraind kunnen worden, gelukkig kunnen katten ook getraind worden. Je kan de training makkelijker maken door gebruik te maken van snoepjes om je kat te belonen bij goed gedrag zoals het gebruiken van de kattenbak, naar huis komen om te eten of om pootje te geven.

Het zelfs mogelijk om je kat enkel trucjes aan te leren.

Hoe meer katten hoe beter

Net zoals bij kindjes, hebben ook katjes graag een broertje of zusje om mee te spelen. Dit is één van de beste manieren om je kat bezig te houden, geef hem of haar een speelkameraadje. Katten zijn sociale dieren en een tweede kat kan een grote positieve invloed hebben op het gedrag van je eerste kat. Ze moeten elkaar wel op een rustige manier en geleidelijk aan elkaar voorgesteld worden.

Wat je zeker niet mag vergeten

Logischer wijze mag je niet vergeten om je kat dagelijks een propere kattenbak te garanderen. Onthou indien je meerdere katten hebt, dat elke kat zijn eigen kattenbak moet hebben.

Knuffel met je kat

Katten hebben veel aandacht nodig en bovenal willen ze interactie met hun baasje. De beste manier om dit te doen is door te spelen en je kat te strelen en te knuffelen, dat zijn de ideale ingrediënten voor een gelukkige kat.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *