Blog

Waarom verstoppen katten zich?

Mijn kat verstopt zich

Heb je je nog nooit afgevraagd waarom katten zich zo graag verschuilen in kleine hoekjes?

Katten houden nu eenmaal om zich te verstoppen in kleine ruimtes zoals dozen, onder het bed, achter kasten… Deze plaatsen geven hen een gevoel van veiligheid en warmte.

Ze krullen zichzelf op net zoals een mens in foetushouding om hun lichaamswarmte beter te kunnen beheersen en weerstand te kunnen bieden aan diverse bedreigingen. Wetende dat katten het merendeel van hun tijd al slapend doorbrengen is het geen onlogische gedachte dat ze altijd op zoek zijn naar een locatie om zich te willen nestelen en waar ze zich comfortabel en veilig voelen.

Ze kiezen niet altijd de meest gemakkelijk bereikbare plek vanuit ons standpunt gezien, sommigen kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn bv het motorcompartiment van een auto of zich zelfs gewoon onder een auto proberen te verschuilen.

Vaak gebruikte schuilplaatsen zijn, wasmachines, onder de zetels, achter elektrische apparatuur ( frito, tv ) of zoals hierboven al vermeld onder geparkeerde auto’s. Als je kat niet komt opdagen voor zijn of haar maaltijd, controleer dan zeker eens één van deze plaatsen. Veel kans dat je je kat op deze manier snel gaat terugvinden.

Het is aangewezen om je kat spontaan enkele veilige schuilplaatsen aan te bieden, zoals een krabpaal met een hokje. Dit verkleint de kans dat ze zich verstoppen op geheime locaties. Katten willen van nature ook zo hoog mogelijk klimmen, een legplank met een zacht dekentje op een hoge locatie is voor hen een droom om zich te kunnen installeren en uit te rusten.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *