Blog

Welke naam kies ik voor mijn kat?

Het is een fantastisch moment om samen met je nieuwe kat naar huis te mogen gaan, eens thuis is het de geschikte moment om een naam te verzinnen. Veel baasjes wachten hier nog mee om eerst het karakter of persoonlijkheid van het dier beter te leren kennen. Toch kan er al vanaf het eerste oogcontact een naam naar boven komen die gewoon klopt.

Wij kunnen je helpen bij het kiezen van die speciale naam dat het best past bij jouw kitten. Om jouw op weg te helpen, hebben we een lijstje gemaakt met geweldige tips.

Kort en krachtig

Hoe korter de naam, des te gemakkelijker het is voor jouw kat om deze te herkennen en voor jezelf om dagelijks uit te spreken. Om verwarring bij je kat te voorkomen kies je best een naam die volledig anders klinkt dan de andere bewoners in jouw huis.

Een tijdloze naam

Zorg ervoor dat je een naam kies die je echt leuk vindt. Op vandaag kunnen katten 20 jaar oud worden, hierdoor moet je bereidt zijn om voor de komende 20 jaar deze naam meerdere keren per dag uit te spreken. Laat je niet misleiden door je kat wanneer hij of zij nog een kitten is, kies een naam die zowel past bij een kitten alsook bij een volwassen kat.

Leer het karakter kennen

Net zoals elke persoon, heeft ook elke kat zijn eigen unieke persoonlijkheid. Dit kan je op weg helpen bij het kiezen van een naam: een verwende kattin kan de naam Princesje krijgen.

Laat je inspireren door uiterlijke kenmerken

Je kan altijd veel inspiratie opdoen op basis van het ras van je kat of haar uiterlijke kenmerken. Een langharige kat kan je de naam Fluffy geven of Luna bij een kat met een donkere vacht.

Een menselijke naam is geen slecht idee

Veel baasjes behandelen hun huisdieren alsof het hun eigen kinderen zijn, het is dan ook niet abnormaal dat velen een menselijke naam kiezen voor hun kat. Net zoals bij kinderen zijn er enkele heel populaire namen die vaak gekozen worden zoals Sam, Oscar, Max, Tommy…

Populaire vrouwennamen zijn: Lisa, Kiki, Fleur

Vraag raad aan je familie en vrienden

Het is altijd leuk om andere mensen te betrekken in het keuzeproces. Je kan elk familielid of vriend(in) hun favoriete  naam laten opschrijven op een blaadje. Hierna overloop je elke naam in een kring en laat je de talloze discussies beginnen over welke naam het grappigst is en best past bij jouw kat.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *